R&A je objavio novi video “Brzi vodič kroz pravila golfa” kako bi pomogao početnicima da se upoznaju s osnovama pravila.

Glasovi komentatora golf pravila su od Ione Stephen i Kita Alexandera. Video pokriva 16 ključnih tema, uključujući što učiniti prije početka runde, razumijevanje različitih područja igrališta i kako nastaviti kada ne možete odigrati lopticu kako leži.

12-minutni video pokriva bitne informacije koje su igraču golfa potrebne za obilazak igrališta i pretpostavlja da gledatelj ima vrlo malo znanja o igri ili Pravilima. Kombinacija videa, dijagrama i verbalnog objašnjenja ima za cilj olakšati razumijevanje Pravila golfa igračima.

Grant Moir, izvršni direktor – u upravi R&A, rekao je: “Želimo da se golferi na svim razinama osjećaju sigurni u igranju po Pravilima, osobito oni koji su novi u igri.”

“Videozapis s brzim vodičem razvijen je kako bi se lako pregledala i pojasnile najčešće situacije s kojima se igrači golfa susreću na igralištu i kako bi igru ​​učinilo privlačnijom i inkluzivnijom pokazujući da su osnovna Pravila zapravo vrlo jednostavna.”

Brzi vodič – koji sadrži kratke animacije i snimke s turnira The Open i AIG Women’s Open kako bi se objasnila Pravila i tamo primjenjena – namijenjen je i igraču koji tek uči golf radi stjecanja početnog handicapa, a istovremeno pomaže postojećim iskusnijim igračima golfa.

Produciran je s glasovnim prikazom s minimalnim tekstom na ekranu kako bi se nacionalnim savezima olakšalo prevođenje glasovnog zapisa i omogućilo jednostavno uključivanje titlova. Titlovi su već dostupni na 15 jezika i bit će dostupni na webu i putem aplikacije.

Izdanje Brzog vodiča dodatno će biti dostupno u aplikaciji službenih Pravila golfa R&A koja je obnovljena ranije ove godine. Aplikacija Pravila golfa pruža više vizualnih pomagala, dijagrama i videozapisa za pojašnjenje Pravila i pruža vizualne smjernice za mnoge uobičajene situacije za dobrobit igrača golfa na svim razinama iskustva.

 

Aplikaciju preuzmite ovdje.

Link na Quick guide to the Rules of golf. Titlovi dostupni na više jezika, uključujući i hrvatski 🙂