ZLATNE PRILIKE ZA GOLF- SPORT ZA SVAKOGA!

“Golf’s golden opportunity” (zlatne prilike golfa)- naziv je ovogodišnje R&A internacionalne golf konferencije, održane u St. Andrewsu od 26.-28.4.2023, nakon šestogodišnje pauze. Konferenciji je sudjelovalo oko 250 delegata, iz preko 90 zemalja, s po dvoje glavnih predstavnika nacionalnog saveza, uključenih u pisanje i provođenje strategije razvoja golfa u zemlji. Iz Hrvatske sudjelovali su Emilijo Žubrinić, Predsjednik Saveza i Sonja Jelača, Tajnica Saveza.

Preko 35 predavača iz svih krajeva svijeta, iznjeli su svaki i svog područja novosti, trendove, statistike, rezultate stručnih istraživanja, te u otvorenim panel raspravama otvarali nove mogućnosti za razvoj golfa u svijetu.

Od ukupnog broja igrača, golf se igra od 1% profesionalnih igrača i 99% od strane amatera koji golf igraju prvenstveno radi rekreacije i zabave. Svima njima golf prema stručnim istraživanjima donosi bolje psihofizičko zdravlje, spaja generacije, a golf igrališta su dokazano oaze prirode koje obogaćuju bioraznolikost. Među golferima veliki je broj igrača koji golf ne igraju na turnirima. Golf spaja generacije, ljude različitih fizičkih mogućnosti, muškarce i sve više žene.

Sve golfere objedinjuju i trebaju objedinjavati iste vrijednosti a to su: INTEGRITET (poštenje, odanost i druge moralne osobine), OSOBNA ODGOVORNOST i PRIJATELJSTVO, rekao je R&A CEO, Martin Slumbers.

Prilike koje su pred golf sportom su smanjivanje razlika u imidžu golfa kojeg imaju golferi prema golfu u odnosu na ne golfere. Još uvijek se u mnogim zemljama golf doživljava kao sport za stare i bogate, za razliku od stvarne slike golfa što se može vidjeti u zemljama gdje je golf razvijen i omiljen i od mlade populacije. Prilike se nalaze i u korištenju tehnologije. Mladi danas započinju s igranjem golfa nakon što su savladali igrice na popularnim igračim konzolama, a počinje se igrati i u skraćenim formatima u noćnim klubovima. Sve su to prilike da se zainteresirane za golf privuče na igralište. Savjet je dan svim nacionalnim savezima da se prenesu poruke igralištima da otvore svoja vrata građanima organiziranim otvorenim danima i zabavnim formatima. Tko ne bi zavolio golf šećući po tako lijepoj prirodi? Mnogi su zavoljeli golf na prvi susretu, a da prije toga nikad nisu ni pomislili na golf.

Golf nije samo za sportske stranice, on nudi puno kvalitetnih priča i na stranicama o zdravlju, modi, tehnologiji. Golf spaja puno industrija, interesa i hobija.

Današnji golferi su od prvog susreta s golfom do pristupanja klubu i igre na prvom turniru proveli možda godinu dana na vježbalištu. Današnji tempo života taj je period produžio u svijetu na gotovo pet godina. Izazov je i na klubovima da sve zainteresirane zadrže u golfu u formatima koji su polaznicima prihvatljivi, kako bismo postali još veća zajednica sretnijih i zdravijih pojedinaca.

Golf se mijenja brže nego ikad i na nama je da uhvatimo te zlatne prilike. Izazovi su prilike za golf.

Na ovom linku možete pronaći nekoliko video isječaka sa konferencije, od prva dva dana. Treći dan nije objavljen. Tada su bile rasprave.

Predstavljena je nova igra, pete generacije, vrlo realnog odraza stvarne vještine:

GOLF 5 -AAA game studios

https://www.aaagamestudios.com/golf-5-technology/

https://golf5eclub.com/